Barion Pixel

Az érintés élményével születünk és a simogatás varázsa növeszti bennünk a szeretetet. Pirinyó kezecskék lassan csiszolják a szándékot a mozdulathoz, mígnem a mozgás tökéletessé, finommá és valóban pontossá válik. Nem mindegy, hogy a rengeteg apró érintést és kísérletezést milyen eszközökkel, milyen minőségű játékokkal segítjük. A játék élményét és a fejlesztési igényeket egyszerre szolgálják ki a változatos és a gyermek motorikus és értelmi fejlődésének megfelelő szintű és kiváló minőségű, egyedi igények szerint tervezett és kialakított Eszkatábla matatófalak.

Hányféleképpen lehet matatni?

Ezt csakis az apróságok tudják. Figyeljünk meg egy kisgyermeket, ahogy elbíbelődik a legegyszerűbb tárgyakkal! Számára a mozgás titok, a saját maga által vezérelt változás pedig maga a csoda. Egyértelmű, hogy a finommotoros készségek fejlesztésében meghatározó szerepe van azon lehetőségek tárházának, amellyel a gyermek találkozik. Nagyszerű találmány a kézműves minőségű, egyedi tervezésű matatófal, amelyet az Eszkatábla készítői egyedi festéssel és igény szerinti tematikával szerelnek fel, és amelyen a matatás sokféle lehetőségével találkozik a kicsi. Lányos és fiús témák, zárak, kapcsolók, forgók, görgők, fogantyúk, csengők és sok más bizgentyű csalogatja az aprónép figyelmét.

Játék sikerre kódolva

A játszva tanulásnak ez a válfaja, a matatás, az érzelmi érés szempontjából is főnyeremény. A matatófalat használó gyerkőcök minden zár, gomb, görgő vagy kormány működtetésével saját sikerekre tesznek szert, a rendszeres használat során felismerik a tanult funkciókat és egyre magabiztosabbá válnak. Nagyon fontos, hogy a választott téma és a felszerelt eszközök a gyermek életkorának és fejlettségi szintjének megfeleljenek, ugyanakkor tartalmazzon a matatófal komolyabb kihívásokat is: nehezebben teljesíthető feladatokat. Így a poronty nem fog könnyen ráunni és folyamatos sikerélménye lehet, ahogy egyre több funkcióval megismerkedik és egyre nehezebb „feladványokat” képes megoldani.

Amikor a gyerek hátránnyal indul

Kimondhatatlan fájdalom fejlődési rendellenességekkel küzdő gyermeket nevelni, akit speciális terápiás figyelem kísér. A fejlesztésre azonban nem elegendő a kezelésekre szánt idő, otthonunkban is biztosítanunk kell a készségfejlesztéshez szükséges körülményeket. Az Eszkatábla matatófalat biztonságosan és sikeresen alkalmazzák idegrendszeri sérüléssel született gyermekek rehabilitációjában – az apróságok legnagyobb örömére. A választható felszerelések köre igen széles, így a speciális igényű gyermekek számára méretben és kivitelezésben is egyedi eszközökkel készülnek a matatófalak.

Vigyázat! Függőséget okoz

Nem csalás, nem ámítás, a matatófal mágnesként vonzza az aprócska kezeket és képes lekötni a legélénkebb gyerek figyelmét is. Ne csodálkozzunk, ha már az ebéd is megfőtt, a ruhákat is kiteregettük és porontyunk még mindig a zárral vagy a fűzővel matat az Eszkatábla matatófalán. Kincset ér ez az eszköz: gyereknek és felnőttnek egyaránt élmény és szabadság. Ráadásul bátran elengedhetjük fantáziánkat és magunk válogathatjuk össze a legizgalmasabb mütyüröket a matatáshoz. Érdemes megfigyelni, mivel játszik a legszívesebben a gyerek és olyasmit is beletervezni a „táncrendbe”. Bármilyen dallamot „kottázunk” a matatófalra, biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk ezerféle feldolgozásban fogja lejátszani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .